HOME - INHOUD - TERUG - VOLG. BLZ. - VOLG. STRIPPAGINA -
NW-DENNENDALSTRIP: PAG. 13: Leef- en Werkgemeenschap Nieuw-Dennendal
jouw foto hier
41. Jaap van der Doef en Piet Reckman, midden Dick Nicolai en Thomas Nelissen, zittend onder anderen Carel Muller en, rechts van hem, Wil Snijders. 42. De E-groep op het IJsselmeer. 43. Op het dek Aris Engel, Hennie en Ton, tussen hen in Jan-Jaap Berkhout; toekijkend beheerders Gay-Balmaz en Brenninkmeijer. 44. Ouders in vergadering met Kamerleden, midden Loek Speyer (Vorrink en Hendriks kijken toe).
Prompt volgde de bezetting van de Keet. En prompt werden de bezetters op 18 januari afgevoerd met overvalbusjes. Op 25 januari werd Nieuw-Dennendal uitgeroepen, ondersteund door 157 van de ruim 200 Dennendallers.
Van sien - Speenhof: vaarwel, vaarwel gij booze meid, ik ga kolonizeren: op Walden is gelegenheid voor verliefde heren - was Dennendal uitgegroeid tot een beweging waar een heel groot deel van het Nederlandse volk achter kon staan. Het was duidelijk dat een politiek konflikt niet uitgevochten mocht worden op het terrein van Dennendal en ten koste mocht gaan van zwakzinnigen. Het was eveneens duidelijk dat niet Nw-Dennendal maar het bestuur het onderste uit de pan wilde hebben. Bemiddelingsvoorstellen van Hendriks en Langemeyer werden door Drechsel en Middelhuis afgewezen en zij ontsloegen de zeven zich achter Nw-Dennendal opstellende stafleden. Begin '74 groeide de Nw-Dennendalbeweging verrassend uit tot een ware politieke macht. Jan Mulder, voorzitter van de gemeenschap, sprak in februari 10.000 betogers toe. En Bram van der Lek smeekte in een interpellatie van 25 april: 'Laat het restantbestuur vertrekken, meneer Hendriks en/of mevrouw Vorrink. Zij redden zich makkelijker dan onze pupillen. En laat Langemeyer helpen om de staftegenstellingen te boven te komen.'