-------------------- (logo van de krant uit '73) ------------------
Home - Inhoud - db. terug - db-arch.-3 - col. we. 16/06 - redactie
LAATSTE DAGBOEKJES OP NIEUW-DENNENDAL.NL

@@@@ het Dagboek is gestopt, maar de Column gaat door @@@@
WEKEN
01 T/M 16
(01/01/06 -
23/04/06)
VORIGE REEKS DAGBOEKJES
DAGBOEKWEKEN 37 t/m 52:(15/09/05-01/01/06): 15/09: Jos Spaansen in Addis - 15/09 (2): Spiritualiteit in de zorg (Hans Bogers) - 22/09: de Geest (Nico Tydeman) - 24/09: Dharam Singh, incarnatie van Ganesh - 28/09: No direction home: Bob Dylan - 29/09: Bob Dylan nogmaals - 04/10: Asielzoekers (Inge Mans) - 05/10: Jan Pronk over IMF en Wereldbank - 06/10: Herfst (poŽzie, hg) - 09/10: Zonnevakantie (Jean Paul) - 14/10 Kingfisher blue (poŽzie over Kashmir, hg) - 15/10: verkenuwgeest.nl - 18/10: De Kolenkachel (kort verhaal, hg) - 21/10: Gerard Wijfjes hugt Amma - 22/10: Zwart schaap Bram Bakker - 25/10: Bram Bakker bij de VARA - 30/10: The Cup in klooster Chokling - 02/11: Een boeket tranen voor Theo (poŽzie, hg) - 04/11: Berichten uit Addis (Jos Spaansen) - 10/11 Carel Mullers Terugblik - 10/11 (2): Beeldbank met Dennendalbeelden - 13/11: Jan Siebelinks Knielen op een bed violen (recensie) - 22/11: Ypsilon over huisvesting schizofrenen - 24/11: Dankbaarheid (Hans Bogers) - 25/11: Royaal Gebaar van Marion Bloem - 03/12: Legalisatie softdrugs: It's good to be King (Tom Petty) - 08/12: Hans Joachim Klein und die Revolutionaire Zelle - 16/12: Bedelbrief via Inge Mans - 20/12: El Rojo Danny en Nelleke Noordervliet - 23/12: Christelijk Rationalisme van Hans Bogers - 01/01/06: Youp van 't Hek for president.
DAGBOEK 10-04-06
13:53 uur: Gerard
Laten we ons lid op tafel uitstallen
Laten we de centimeter pakken
En laten we constateren dat je de grootste had
Had ik bedacht, als poŽtische uitluider
Maar Jan Wolkers was me voor, vanochtend in de Volkskrant
Hij vertelde dat je Hem wel tien keer op feestjes placht te vertonen
Aangekleed met wat groene slablaadjes
Voorzien van goedkope mosterd
Voor altijd de Jouwe
hg
DAGBOEK 26-01-06
11:46 uur: Standplaats Varanasi
Zaterdag a.s. vertrekt m'n Lufthansa-toestel naar Frankfurt, en vandaaruit gaat het regelrecht naar Delhi. De komende zeven weken - tot 17 maart - bivakkeer ik in India. Het voorlopige reisschema omvat Varanasi, Bodh Gaya (in oostelijke richting) en wellicht Junagadh (een sadhu-festival in het westen, in Gujarat). Ik hoop verslag te doen via deze kolommen, met aandacht voor spiritualiteit en globaliseringsproblemen, en m'n digicamera gaat mee. Na afloop staat een verslag met foto's gepland. Jan Gerhardus neemt waar als dienstdoend webmaster.
Tot mails,
hg
PRIKBORD 19-01-06
21:05 uur: Zelfkennis
Misschien is deze site iets voor jullie om toe te voegen als link: Zelfkennis.info
zelfkennis.info
PRIKBORD 18-01-06
13:09 uur: Wislawa Szymborska
'De vreugde van het schrijven'

Er bestaat dus een wereld
waar ik een lot regeer dat onafhankelijk is?
Een tijd die ik met tekenketens bind?
Een bestaan, continu op mijn bevel?
De vreugde van het schrijven
Het verlangen tot vereeuwiging
De wraak van een sterfelijke hand

(Gelezen in de Cicero-bijlage van de Volkskrant van vorige week vrijdag; voor meer poŽzie van Wislawa Szymborska, zie: Wislawa.)
red
PRIKBORD 17-01-06
00:13 uur: meditatie
interessant artikel in time magazine: meditatie
groeten van hans
Hans Bogers
ROUWANNONCE 13-01-06
18:17 uur: Sofia Aman Spaansen (Kidist Taye)
Het is mijn droeve plicht het overlijden van Sofia te melden.
Sofia is op woensdag 11 januari om half tien 's avonds overleden.
Ze was al langer ziek en wilde en kon daar niet over praten. Ook met mij niet.
Als gevolg van niet kunnen eten en drinken heeft ze vorig jaar een nier falen opgelopen die haar nu noodlottig is geworden.
We hebben haar vandaag begraven 500 meter van haar geboortehuis.

Contactpersoon:
Grada Stam-Spaansen
Blankenlaan 28
1944NM BEVERWIJK
Jos Spaansen
ADVERTENTIE 13-01-06
18:13 uur: Piet Reckman
De Volkskrant van vandaag heeft een advertentie van Piet Reckman:
Opvoeden ieders ambacht thuis, op straat, in de school en op het werk,
door PIET RECKMAN: PRAKTIJKBOEK voor dagelijkse opvoeders;
18 euro, inclusief verzendkosten.
C. van Sandelaan 17, 3984 KV Odijk.
red
DAGBOEK 11-01-06
22:46 uur: Goeie reis (2)
Om het even af te ronden: gisteren lag er bij thuiskomst een briefje van TPG-post in de bus: ik kon een brief van het postkantoor op de Nobelweg ophalen. En nu heb ik hem dus: m'n visum. Halleluja!
hg
RUBRIEK 09-01-06 (2)
22:01 uur: Rubriek: 'Wat is er van Nw-Dennendallers terechtgekomen?'
Ooit viel ze in op Lorentz, Maaike Chavanu; nu valt ze op als yogadocente.
red
PRIKBORD 09-01-06
21:36 uur: Oneworld.nl
Soms kom je op een site die je zelf had willen en kunnen bedenken: zie oneworld.nl, over milieu, mensenrechten en mondiale vraagstukken.
red
DAGBOEK 04-01-06
20:24 uur: Goeie reis
Eind januari vertrek ik voor zeven weken naar India. Afgelopen 22 december postte ik dus, aangetekend (12,50 euro), een visumaanvraag naar de Indiase ambassade in Den Haag: m'n paspoort, het van internet gedownloade en ingevulde aanvraagformulier, twee pasfotootjes en 50 euro, alsmede een enveloppe voor de retourzending. Het lijkt een omslachtige, riskante procedure, maar vorig jaar was het ook goed gegaan, waarom dan niet in 2006?
Vanochtend dacht ik: es even bellen hoe het ermee zit; hij had toch al terug kunnen zijn.
Of ik om 13.00 uur wilde terugbellen, want mijn aanvraag bleek niet eenvoudig te vinden en de deskundige collega was er nu niet, zei een baliedame.
Welgemoed belde ik om 13.06 uur. 'It is lunchbreak; can you ring back at two?'
Om 14.16 belde ik voor de derde maal. Ik kreeg een vriendelijke vrouwenstem. Ik legde de zaak opnieuw uit. Er werd gezocht. Het duurde lang. Ik hoorde geroezemoes aan de andere kant van de lijn. Er werden collega's geconsulteerd. Ik begon me wat gespannen te voelen.
'We cannot find your request', klonk het eindelijk. 'Has it been send aangetekend?'
Ik bevestigde dat het aangetekend was verzonden en verstrekte de code van het verzendbewijs.
Er werd opnieuw gezocht.... en opnieuw niets gevonden. Uiteindelijk bleek er wel een briefje te zijn van een op 23 december aangeboden poststuk dat niet was geaccepteerd omdat er kennelijk mee was geknoeid.
'It had been opened, we could not accept it', zei de de dame met de vriendelijke stem. 'It went to postoffice Reinkenstraat' - dat ging natuurlijk niet zo simpel als het hier staat beschreven: Renkenstraat? Rijnkenstraat? Reinkenstraat? Uiteindelijk, na veel spellen, kwamen we eruit.
Ik bellen met TPG-post Klantenservice (helemaal in Leeuwarden, zeker een kwartier wachten), postkantoor Reinkenstraat (Leo), tracktrace.nl (de TPG-dienst achter de site waarmee het afgelegde traject van pakketpost via internet valt te volgen - een 0900 nummer van 30 eurocent per minuut), nogmaals Klantenservice (opnieuw zeker een kwartier wachten), nogmaals postkantoor Reinkenstraat (nu de vrouw van Leo).
Uiteindelijk bleek de brief op het postkantoor Reinkenstraat te liggen, maar Leo noch zijn vrouw was gemachtigd de brief te openen om te zien of mijn paspoort en geld er nog in zitten. Klantenservice is niet bevoegd het postkantoor in deze te machtigen tot het openen van de brief of het retourneren van de brief. Ook mag de brief niet aan mij persoonlijk worden afgegeven als ik uit Amsterdam naar Den Haag reis om hem op te halen, het verzendbewijs toon en me legitimeer met een rijbewijs of identiteitskaart.
De enig toegestane procedure is dat iemand van de ambassade de brief ophaalt. Het poststuk is als het ware bij de ambassade in voogdij gegeven. Het postkantoor moet het stuk volgens de richtlijnen drie weken vasthouden en mag het in die periode niet aan de afzender/eigenaar afgeven, mag het ook niet openen en mag het pas na afloop van de drie weken aan de afzender retourneren.
Ik kan een bezwaarschrift bij TPG-post indienen - een telefonische klacht is niet mogelijk -, maar de behandeling daarvan kan weken duren, zo word ik gewaarschuwd.
'Maar mijn vliegtuig gaat eind januari en ik moet toch tijd hebben om eventueel een nieuw paspoort aan te vragen en alsnog een visum te versieren', probeer ik. 'Dit is toch belachtelijk. Jullie dwingen me een bivakmuts op te zetten en het postkantoor Reinkenstraat te overvallen!'
De beambten van Klantenservice geven geen krimp. Regels zijn regels. Dat er iets niet klopt, wordt niet erkend. Van empathie - laat staan sympathie - blijkt niet veel. Alleen Leo en zijn vrouw tonen enig inlevingsvermogen.
De enige oplossing is de ambassade bellen en vragen of iemand van het ambassadepersoneel de brief wil komen halen, en dan moet wel het briefje worden getoond dat door de post is achtergelaten.
Ik heb een hard hoofd in de welwillendheid van de ambassade, maar bel uiteindelijk morrend.
De vriendelijke dame vindt het 'ridiculous'. Maar ze zal haar collega bellen en ik word teruggebeld.
'My colleague will take care of it', luidt uiteindelijk het verlossende woord - we zijn dan een kleine vijf uur bellen verder. 'Tomorrow or the day after tomorrow. We will phone you.When do you fly?'
Op mijn antwoord: 28 januari, klint het nog: 'But we cannot do anything without the money.'
Wordt vervolgd.
hg
DAGBOEK 01-01-06
12:23 uur: 2006
Een gelukkig 2006!
Hoe het jaar voor de nw-dennendalsite zal uitpakken, weten we nog niet; maar zeker is dat het zal gaan over de zwakkeren in de samenleving, mensenrechten, globalisering enzovoort. En Youp van 't Hek for president, met Jan Siebelink als premier...
hg