HOME - INHOUD - TERUG - VOLG. BLZ. - VOLG. STRIPPAGINA
NW-DENNENDALSTRIP: PAG. 10: Niet alleen maar sterrenkijkende freaks
jouw foto hier
29. Het biologisch-dynamisch bedrijf was ideaal werkobject. 30. Pillenuitdeling: jongens van de B-groep. 31. Aan het werk op een stukje van de Utrechtse heuvelrug: Mary-Honor (rechts) met Bep. 32. Op de achtergrond de 'Gele Hoepel', de kantine en werkplaats van bd-tuinman Thomas Nelissen.
Maar een combinatie van VPRO-lidmaatschap, HP-abonnement, kennis van peyotesessies en bijna tien jaar Amsterdams studenten- en kunstenaarsverzet, van Herman Hesse, Aldous Huxley en Paradiso, en bovenal en in de eerste plaats natuurlijk een warm hart voor de paviljoensbewoners, leverde bijna zeker een goed paspoort tot het yin-yang-kabouterland van de bomenplassende antroposoof-psycholoog Carel Muller en medekabouters.
Dennendal was overigens allesbehalve een kolonie sterrenkijkende freaks. Zwakzinnigenzorg is zwaar voor psyche en body. Iedere verbetering in de leefsituatie van de groep vroeg extra energie. Individuele vooruitgang was alleen mogelijk door buitengewoon intensieve begeleiding, slechts op te brengen door een sterke onderlinge verbondenheid. Maar na je diensten waren daar altijd weer de Dolderse Bossen:

Wie schuift wat? Het is de wind, de wind.
Stam na stam passeert, komt terug, passeert, komt terug.
Zijn we allen een variatie op hetzelfde thema?
We zijn allen een variatie op hetzelfde thema.