HOME - INHOUD - TERUG - VOLG. BLZ. - VOLG. STRIPPAGINA
NW-DENNENDALSTRIP: PAGINA 6: 'Je kunt niet zien wie Kabouterverpleger is....'
jouw foto hier
13. Frank Brave, de schepper van de theetuin. 14. De balkjes, naar Telegraaf-foto. 15. Bospad naar vloeiveld. 16. Groepsleidster (Aagje Soede) met twee pupillen.
In '71 manoeuvreerde de theetuinbeheerder in glinsterende zijde met een brocaat jasje en hennageverfd haar behendig met chinese koppen groene thee, mŁsli, krentenpannekoeken en sneden Lima-brood tussen stafleden, inrichtingsbewoners en werkers door. In '74 was de Telegraafrel van '71 uitgegroeid tot 'de zaak Dennendal', waarover in juli het kabinet-Den Uyl bijna struikelde.
De Telegraaf meldde in het onderschrift bij een foto van enkele groepsleiders en Hoeve-bewoners in de theetuin: 'Je kunt niet zien wie kabouterverpleger is en wie patiŽnt'. De krant besloot het onderscheid zelf duidelijk te maken door de bewoners te voorzien van een balkje. De theeschenker, ruige afghaan om de schouders, onderwees het klootjesvolk met V-teken van de voorpagina.

LORENTZ-DENNENDAL-WA-STICHTING
'Na Kralingen - nog vůůr de werkloosheid, de oliecrisis, de autoloze zondag, de beŽindiging van de Vietnamoorlog, Watergate en de intrede van harddrugs.