HOME - INHOUD - TERUG - VOLG. BLZ. - VOLG. STRIPPAGINA
NW-DENNENDALSTRIP: PAGINA 4: De Tocht, de Apocalyps

5.De ontruiming. 6. Hoe het was om op te groeien in de sixties en seventies: van links naar rechts: Bob Dylan, Simon Vinkenoog, Keith Richard, Jack Kerouac, Mick Jagger. 7. De paviljoens: Lorenz, Van 't Hoff, de Hoeken, Donders. 8. Ontruiming: Piet weggeleid, op de achtergrond Ton en Fred met een kruiwagen vol spulletjes.
"De Tocht"
Halverwege de jaren zestig groeide uit de na-oorlogse welvaart van 'de American Dream' en wat door de vijftigers was gezaaid, de revolutie van 'We gaan naar San Francisco': rock&roll, marihuana, astrologie en afgezaagde bankstellen. Voor de naoorlogse generaties was Dennendal als produkt van cobra, provo en Oranje-Vrijstaat een oase op hun tocht door de woestijn, bewoond door ware Kind'ren Gods, geÔnspireerd door mensen als Jack Kerouac, Simon Vinkenoog, Bob Dylan en de Stones.

"De Apocalyps"
Wat kan dit verhaal anders zijn dan een liefdesgeschiedenis? DrieŽnvijftig was je, en niet onaantrekkelijk. Maandenlang zou je me intimideren en tiranniseren. Maar later kwam je koffie drinken bij me op mijn kamer en zou niet ophouden met je pogingen me te versieren. Ze hadden lobotomie op je gepleegd om je te kalmeren.
In de Rijks Psychiatrische Inrichting (RPI), na de deportatie, zou je een verpleger met een mes aangevallen zijn - Neil Young op de stereo, maar Marsman was ook geen vrolijk dichter, moet je maar denken.