HOME - INHOUD - TERUG - VOLG. BLZ. - VOLG. STRIPPAGINA
NW-DENNENDALSTRIP: PAGINA 7: Het paviljoen en de groepen
jouw foto hier
17. Op 't grasveld voor Van 't Hoff. 18. Op groep-6: Margie en Karin. 19. Op groep-5: met onder meer Marie, Clazien en Agaath. 20. Op de arbeidstherapie: Anton, Bernard en Fred van de E-groep.
- Zo'n driehonderd inrichtingsbewoners met tweehonderd werkers-

Een nauw en slingerend pad verbond Donders met Lorentz. Halverwege het pad stak een kolkje gemeen omhoog. Je kon het paviljoen binnen via een achterdeur bij de E-groep. Door de ruiten van de E-groepsruimte zag je Van 't Hoff. Dennendal huisvestte zo'n 300 gehandicapte mensen, onder wie autisten, epileptici, mensen met het Downsyndroom en doofstommen. De meesten slikten allerlei farmaceutica en het was een feest als iemand 'zonder' kon. Met sommigen viel geen contact te maken, anderen waren vrienden of vriendinnen.
Lorentz werd bewoond door 64 mensen. Het in de Amsterdamse stijl opgetrokken gebouw was een architectonisch allegaartje van later ingebrachte tussenmuren, woonzalen, keukentjes, badkamers en dienstvertrekken. Boven zaten drie vrouwengroepen (4, 5 en 6), onder zaten drie mannengroepen (e, f en b). Er werkten ongeveer 40 man in het paviljoen. Voor heel Dennendal stonden 215 werknemers op de loonlijst. Zij waren verdeeld over vijf paviljoens (Van 't Hoff, Lorentz, Leeuwenhoek, de Hoeken en de Witte Hul), alsmede over de arbeidstherapieŽn, het Schooltje van Hendrik van Nek en 'de Keet': het bestuurlijke centrum van Carel Muller, de staf en personeelszaken.