HOME - INHOUD - TERUG - VOLGENDE
EEN MOOIE SNEEUWBAL: 8.2: Onder 't Hollandpopfestivalaffiesje

Poppenspeler Martin Vernooy in actie. Piet kijkt gebiologeerd toe. Op de achtergrond Mary-Honor en Dick (dubbelklikken op afbeelding geeft foto).
Believe in Miracles
Het affiesje van het Hollandpopfestival (Kralingen, het latere Lowlands) vermeldde: de Byrds , The Caravan, Third Ear Band, It`s a Beautiful Day, Canned Heat, Tyrannosaurus Rex, Jefferson Airplane, John Surman, Pentangle, Pink Floyd, Quintessence, Renaissance, Santana, Soft Machine, Chicago, East of Eden, Dr. John the Nighttripper, Fairport Convention, Family, Country Joe en The Flock.
Het hing lange tijd op het kantoortje.
Met al die muziek in de lucht en al die nadruk op groeps- en relatievorming kon je makkelijk je hart verliezen. En voor je het wist zat je als groepsleiders samen in een netwerk van breekbare intimiteit en genegenheid, dat je onbewust deelde met een tiental gehandicapte groepsleden. Als het goed ging swingde de hele groep. Als het 'uit' raakte, voelden sommigen het aan, en leden ze met je mee. Een raar en onvoorspelbaar ding: de liefde. Mooi, maar ook gevaarlijk, en je kon je er niet tegen wapenen. Had het WA-bestuur ook een circulaire moeten laten uitgaan met een verbod op liefde?