Home - Inhoud - Infopagina - In Memoriam/introductie
In Memoriam: Willem Klootwijk (29 okt 1939 - 21 mei 2018)

jouw foto hier
In de ring rechts: Willem Klootwijk

Willem harkend in bd-tuin

Willem werkte ruim een jaar, tot aan de ontruiming, op groep-5 van Lorentz. Hij woonde in die periode samen met Frank Geerars van Leeuwenhoek, in Utrecht. Zij hadden al met al ongeveer zeven jaar een relatie, aldus Frank. Willem was eerder getrouwd geweest en had een dochter en een zoon uit dat huwelijk.
Na de ontruiming was hij, chronologisch, werkzaam voor de stichting Browndale in Buitenveldert (Amsterdam), voor een gezinsvervangend tehuis in Utrecht en opnieuw voor Dennendal.
Willem ging aanvankelijk met een vriend verschillende keren op vakantie naar Sri Lanka, waar hij zich zo thuis en, in eigen woorden, 'gelukkig' voelde, dat hij besloot er zich permanent te vestigen. Hij bouwde er zelf een huis en wist een goede relatie met de plaatselijke bevolking aan te gaan. Hij omringde zich met dieren en planten en was actief voor allerlei sociale projecten.
Jaarlijks reisde hij twee of drie maal naar Nederland, onder meer om de contacten met zijn kinderen aan te halen en 'ff bij te kletsen'. Hij woonde dan in Doorn, in een woning die van zijn moeder was geweest en die hij deelde met zijn broer Joost en schoonzus Trudy.

Willem ten tijde
van de reŁnie in 2003

Willem in recentere
tijden (foto Ada Benting)

Willem verbleef afgelopen mei in Nederland. Hij voelde zich niet goed tijdens de retourvlucht naar Sri Lanka. Hij werd opgenomen en de artsen constateerden een hartprobleem. Hij stierf op 21 mei in zijn woning in Sri Lanka aan een hartaanval.