Home - Inhoud - Infopagina
In Memoriam:

Met het verstrijken van de tijd hebben we afscheid moeten nemen van tal van geliefden. De In Memoriam-pagina's zijn gewijd aan hun nagedachtenis: een plek voor reflectie, stilte en dankbaarheid voor wat we door en met hen mochten ervaren. Er wordt gewerkt aan meer portretten en er kunnen foto's en tekst worden toegevoegd.
Oud-Grashoekster Janny Koppen
(16/11/1951 - 10/11/2009),


overleed in november 2009. Als Janny in de theetuin zat -altijd in een zwart hesje- straalde ze rust uit. Ze woonde na haar Dolderse periode lang in Amsterdam-Oost en laat twee dochters na. In Memoriam Janny Koppen.
Column
Janny Koppen
Jan Mulder
(28/05/1929 - 02/04/2009),


is afgelopen 2 april na een kortstondige ziekte overleden. Nieuwdennendal.nl reisde lang in het buitenland en hoorde het pas recent.
Hier een paar foto's van Jan: In Memoriam Jan Mulder.
Column
Jan Mulder
Louk Hulsman
(08/03/1923 - 28/01/2009)


was hoogleraar strafrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een van de duwers (voorzitter) van de Coornhert Liga. Ook was hij lid van het Nw-Dennendalbestuur. Carel Muller wist hem daarvoor eind '73 te strikken. "Het was geen punt", aldus Carel. "Hij was onmiddellijk bereid."
Louk woonde in 2003 de reŁnie bij en was toen nog actief als altijd. Hij reisde de gehele wereld rond en propageerde zijn ideeŽn over gedoogbeleid, met name ten aanzien van cannabis, en abolitionisme, afschaffing/hervorming van het strafrecht.
Die vitaliteit bezat hij tot kort voor zijn overlijden. Volgens Trouw ging het eind 2008 plotseling wat moeizamer en overleed hij eind januari kalm toen hij even rust moest nemen.
Column
Louk Hulsman in '74

Zie Piet, Bram en Louk
zie Piet, Louk en Carel

Er is op internet van alles over Louk te vinden -o.a. een prachtige video van december 2008 over cannabis en criminaliteit- dus dat hoeven we hier niet over te doen. Zie: In Memoriam Louk Hulsman.
Marijke de Jong
(1936 - 2007),


prikte alles en iedereen door, zowel tijdens de ontruiming als op de reŁnie; ze was een prominent ex-ingezetene van Dennendal en stierf donderdag 23 augustus plotseling tijdens een logeerpartij ten huize Muller in Eelde. Er is een speciale In Memoriam-pagina voor haar gemaakt, zie In Memoriam Marijke.
Column
Marijke (2007)
(dubbelklikken geeft beelden van Marijke
in actie tijdens ontruiming)
Ton van Woudenberg
('48 - '07),

En als ik dood ben treur dan niet,
Ik ben niet echt dood, moet je weten.
Het is mijn lichaam, dat ik achterliet.
Dood ben ik pas als jullie mij zijn vergeten.
(Robert Long)

Ton ging op bewonderenswaardige
wijze om met zijn ziekte, en stierf 14 juli. Zie In Memoriam Ton
Column
Ton op reŁnie (2003).
Piet Reckman (8 juli 1928 - 15 juni 2007)
'Een zeer betrokken dondersteen!' (Anet Bleich in de VK van 19 juni)
'Heel de bestaande werkelijkheid (...) houdt zowel in wat ik als de hel beschrijf - het onrecht, de problematiek van oorlog en vrede, de uitbuiting, het kapitalisme, de multinationals en zo - als precies ook de kansen om een andere wereld te maken.' (Piet geciteerd door Heerma van Voss, HP: 23-6-'74).
Zie ook de factor-Reckman &
Piet met Bram Peper en Louk Hulsman &
Piet met Jan Mulder, Jaap van der Doef en Bram van der Lek
Het was een feestje, je uitvaart, Piet, Dankjewel - hg.
Ik sterf alle dagen,
maar ik zeg je:
loop niet als een bedelaar
achter het leven aan...
De wereld zit in jezelf,
je kunt haar veranderen.
Iedere keer is de weg,
iets minder lang


Jorge Diaz
(uit overlijdensadvertentie in Volkskrant)
Column
Piet Reckman
(dubbelklikken geeft fotopagina)
Piet van Seeters
(1939-2005)

'Piet van Seeters nam het op voor de zwakkeren. Voor de verstandelijk gehandicapten in de inrichting Dennendal begin jaren zeventig of later in zijn verslaggeving over de natuur.' (Uit het dagboek van 16 juni 2005.)
Zie In Memoriam Piet van Seeters

Piet van Seeters
op reŁnie

Goof van de Wijngaart
(8/12/1946 - 18/3/2004)

Goof vd Wijngaart was voor Nieuw Dennendal een van de 'Utrechtse actievoerders' en een van de bezetters van paviljoen Lorentz. Hij was op de reŁnie aanwezig, als woordvoerder van de stichting Lekkere Mallootje, met op het hoofd - als een van de weinigen - het Nieuw-Dennendalkalotje.
Zie In Memoriam Goof van de Wijngaart

Goof op reŁnie
(dubbelklikken geeft reŁniepagina)

Frank Brave (geboren? - gestorven 2014)
Frank Brave was voor Nieuw Dennendal een van de ikonen. Zijn beeltenis in de Telegraaf van 22 maart 1971 kun je zien als de 'trigger'' van alle conflicten die zouden volgen.
Zie In Memoriam Frank Brave
Zie
Theetuinpagina
Zie
Reisgenoten

Franks fotopagina

Willem Klootwijk (29 okt 1939 - 21 mei 2018)
Willem Klootwijk bracht het grootste deel van zijn volwassen leven door in Sri Lanka. Hij bracht op de reŁnie van 2003 de geuren en de kleuren van het Verre Oosten met zich mee.
Zie In Memoriam Willem Klootwijk

Willem

(Privacybepalingen: De op deze site geplaatste informatie en fotos zijn beschermd door copyright en mogen alleen voor privť- of studiedoeleinden worden gebruikt - niet voor commerciŽle doeleinden. Verwacht wordt dat bij het overnemen van informatie of foto's zorgvuldigheid wordt betracht en de bron wordt vermeld. In deze wordt gewezen op de wettelijke auteursrechtelijke bescherming. Als personen of belanghebbenden bezwaar hebben tegen publicatie van foto's of namen dan kunnen ze dat kenbaar maken via mail. Er zal dan overlegd worden over wijziging of verwijdering van het desbetreffende item.)